24 Kasım 2015 Salı

Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır






                                         Yoğurt Tatlısı






Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı tereyağ
  • 6 fincan un
  • 3 fincan yoğurt
  • yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Şerbeti:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu


Yapılışı:

  • Şerbeti:Şeker ve suyu kaynatın 10 dk kadar.
  • İçerisine limon suyunu ilave edin.
  • Biraz daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Soğumaya bırakın.
  • Yumurta,şeker,yoğurtu iyice çırpın.
  • İçine eritilmiş tereyağını,limon kabuğunu,unu ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Yağladığınız tepsiye dökün ve fırında pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbet dökerek biraz dinlendirin.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder