SOĞAN HALKASI
Malzemeler:
- 2 tane orta boy soğan
- 1 şişe soda
- 1 tepeleme dolu nişasta
- 1 tepeleme dolu un
- 2 diş sarımsak karabiber,kırmızıbiber,köri,kimyon,kekik
- YOĞURT SOSU :
- 1 kase yoğurt
- 1 tane havuç
- 2 diş sarımsak
- dere otu
- maydanoz
- taze soğan
Yapılışı:
- havuçlar minik küpler halinde doğranır ve kızartılır kızartılan havuçlar kağıt havlu üstüne alınır ve fazla yağı süzdürülür
- yoğurtun içine maydanoz,dereotu,taze soğan doğranır ve karıştırılır
- fazla yağı süzülen havuçlar da eklenir ve kızartılan soğan halkalarının yanında servis yapılır.
- soğanlar yarım santim eninde halkalar halinde doğranır
- ve halkalar tek tek ayrılır,un,nişasta,baharatlar ve sarımsak bir kaba alınır çırpma teli ile boza kıvamına gelene kadar çırpılır.
- tencerede yağ kızdırılır kızgın yağda hazırladığımız bulamaca batırdığımız soğan halkaları kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder