25 Kasım 2015 Çarşamba

SOĞAN HALKASI NASIL YAPILIR



                                 SOĞAN HALKASI



Malzemeler:

  • 2 tane orta boy soğan
  • 1 şişe soda
  • 1 tepeleme dolu nişasta
  • 1 tepeleme dolu un
  • 2 diş sarımsak karabiber,kırmızıbiber,köri,kimyon,kekik

  • YOĞURT SOSU :
  • 1 kase yoğurt
  • 1 tane havuç
  • 2 diş sarımsak
  • dere otu
  • maydanoz
  • taze soğan




Yapılışı:

  • havuçlar minik küpler halinde doğranır ve kızartılır kızartılan havuçlar kağıt havlu üstüne alınır ve fazla yağı süzdürülür
  • yoğurtun içine maydanoz,dereotu,taze soğan doğranır ve karıştırılır
  • fazla yağı süzülen havuçlar da eklenir ve kızartılan soğan halkalarının yanında servis yapılır.
  • soğanlar yarım santim eninde halkalar halinde doğranır
  • ve halkalar tek tek ayrılır,un,nişasta,baharatlar ve sarımsak bir kaba alınır çırpma teli ile boza kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • tencerede yağ kızdırılır kızgın yağda hazırladığımız bulamaca batırdığımız soğan halkaları kızartılır.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder